TRÄNINGSPASS

Knattar 4-6 år med föräldrar

Instruktör: Balli Lelinge & Peter Leventin

Nivå:  Nybörjare

Ålder: 4-6 år + föräldrar

Fokus:  I detta pass lär man sig grundläggande tekniker, sparkar, blockering och slag. Vi lär oss innebörden av att respektera varandra, dojang, sin dobok. Vi arbetar med rörelsemönster, koordination, steg och kombinerar kraft och avslappning. Under detta pass kombinerar vi lekfulla inslag med Taekwondo. 

Nybörjare

Instruktör: Christian Ståhl, Christel Olsson, Peter Lundén

Nivå:  Nybörjare, vitt & gult bälte

Ålder: Alla

Fokus: I detta pass lär man sig grundläggande tekniker, sparkar, blockeringar, slag. Vi arbetar med rörelse, steg och kombinerar kraft med avslappning. Dessutom sparkar vi både på stora och små mitsar och lär oss hur vi håller dom på ett bra sätt. I detta pass har vi även grundläggande mönsterteknik (Poomsae)

Taekwondo Teknik

Instruktör: Peter Lundén, Henrik Larsson & Corina Gabrielin Lundén

Nivå:  Grönt till Svart

Ålder: Alla

Fokus: I denna grupp har man kommit ett steg vidare och har nu tillägnat sig de grundläggande slagen, sparkarna och blockeringarna. Vi tränar traditionell Taekwondo, vilket innebär kondition, koncentration, tekniker, steg, blockeringar, slag, sparkar och en-stegs kamp. 

Kamp

Instruktör: David Kliba

Nivå:  Från gult bälte

Ålder: Alla

Fokus: I dessa pass är kampmomenten dominerande. Men vi tränar även på tekniker, energifokusering, explosivitet, kraft och strategier. Vi arbetar även med teambildning och vi-känsla i dessa pass. Ett annat viktigt moment är tävlingsregler, tävlingsstrategier etc.

Poomsae från Blått Bälte

Instruktör: Balli Lelinge, Cornelia Lelinge

Nivå: Från Blått Bälte  (SaJang til Koryo)

Ålder: Alla

Fokus är att förstå mönstrenas, stegens, slagens och blockeringarnas uppbyggnad och syfte. Beroende på bältesnivå anpassas även poomsaeträningen där teknikerna fördjupas utifrån bältesnivån. Vi tränar även på att kunna hantera en högre intensitet, mer kvalificerade kombinationer, blockeringar, sparktekniker, stegkombinationer, balans, kraft och uthållighet.

Dragons (Kamp)

Instruktör: Thomas Allard

Nivå:  Här tränar bara de som satsar på att tävla nationellt och internationellt. Detta görs alltid i samråd med instruktörerna.

Fokus: I Dragons kamp tränar man på avancerad och elit nivå, där detaljer utifrån de styrkor och svagheter som måste utvecklas är prioriterade. Här får man ett individuellt träningsupplägg av instruktörerna. Passen är högintensiva, där uthållighet och mental träning är naturliga inslag. Kamp är så klart naturliga inslag. Medlemmarna i Dragons kamp får mycket hjälp med sin långsiktiga utveckling på en personlig nivå och ges möjligheten att i framtiden konkurrera på tävlingar på hög nationell och internationell nivå. De som tränar i dessa pass förväntas satsa på och ta ansvar för sin utveckling, är fokuserade och målmedvetna.

Poomsae för Nybörjare

Instruktör: Jesper Ladegaard-Pedersen

Nivå:  Nybörjare  Från Vitt till Grönt (Il Jang till Sam Jang)

Ålder: Alla Åldrar

Fokus:  I detta pass lär man sig grundläggande tekniker för nybörjar Poomsae, sparkar, blockering och slag.  Vi arbetar med rörelsemönster, koordination, steg och kombinerar kraft och avslappning. Under detta pass kombinerar vi lekfulla inslag med Poomsae och Teknik. 

Dragons (Poomsae)

Instruktör: Balli Lelinge & Jesper Ladegaard-Pedersen

Nivå:  Här tränar bara de som satsar på att tävla nationellt och internationellt. Detta görs alltid i samråd med instruktörerna.

Fokus: I Dragons poomsae tränar man på avancerad och elit nivå. Detaljer, precision, sektionsträning, rörlighet, vikter, gummiband är naturliga inslag och utifrån de styrkor och svagheter som måste utvecklas. Här får man ett individuellt träningsupplägg av instruktören. Passet är högintensivt, där uthållighet och mental träning är naturliga inslag. Här tränar vi på alla mönster. Betoningen på kraft och hastighet, långsamma och kraftfulla till snabba lätta rörelser, tränas mycket på dessa träningspass. Medlemmarna i Dragons poomsae får mycket hjälp med sin långsiktiga utveckling på en personlig nivå och ges möjligheten att i framtiden konkurrera på tävlingar på hög nationell och internationell nivå. De som tränar i dessa pass förväntas satsa på och ta ansvar för sin utveckling, är fokuserade och målmedvetna.

30+

Huvudinstruktör: Mats Bruér, Christian Ståhl & Christel Olsson

Nivå:  Nybörjare till svart bälte, Inga förkunskaper krävs!

Ålder: Över 30

Fokus: I dessa pass är alla 30+ välkomna! Detta är ett pass där teknikträning, kondition, styrka och balans är centrala delar. Träningen anpassas efter gruppen, men syftet är inte bara motionsträning, utan även att klara nästa gradering (upp till avancerad nivå, rött). Sparkar, blockeringar, slag är återkommande inslag. Passet innehåller så klart grundläggande tekniker samt även en viss del poomsae så att en gradering upp till blått bälte med rött streck kan genomföras. Här finns även inslag av mer avancerade fördjupningstekniker för de som kommit längre. En mycket viktig del under dessa pass är glädje och gemenskap.

Mästerskapsträning

Nivå:  Elitnivå 

Ålder: Alla

Fokus: Detta pass tränar man när man ska tävla på hög internationell och nationell nivå. Passen har formen av "specialträning".

Please reload